Jezus zei:   'wie alles kent behalve zichzelf, mist alles'Thomasevangelie, logion  67الله محبة وشاملGod is Liefde en Universeel
 
ANGST LEEFT IN DE TOEKOMST EN SCHULD IN HET VERLEDEN.
OBSTAKELS OVERWINNEN
Angst, de basis van angst is controle. Verdriet is blijven hangen in het verleden, aan de top van de golf die al voorbij is, daar blijf je hangen, dat is het verleden. Angst is de anticipatie, het vóór willen zijn van die opkomende golf.
Dus angst leeft in de toekomst en schuld leeft in het verleden. Alle angst is te herleiden naar angst voor de dood.
 
De video's op youtube van David Hawkins vind ik zelf geweldig inspirerend en vooral zijn toewijding aan God, het Geheel, het Veld, Uw wil geschiede. David: GLORIA IN EXELCIS DEO.
 

 

 

PERFECTIONISME

 

Een groot struikelblok op weg naar Jezelf is je onkunde. Je ‘fouten’ (je persoontje) dien je te accepteren, te aanvaarden, want je voelt je er stiekem schuldig over en schuldgevoel heb ik ervaren als de meest belastende energie in mijn leven. Ik wilde zo graag perfect zijn… Juist door er met liefde naar te kijken, verdwijnen die ‘fouten’ soms vanzelf en als dat niet zo is: niemand die op aarde verblijft kan perfect zijn en dat hoeft ook niet. Je hoeft niet te sleutelen aan je persoonlijkheid. Hoe meer je van jezelf leert houden en jezelf waarderen zoals je bent, hoe meer je dat ook naar buiten toe kunt. Zo binnen zo buiten!

Het helpt om naar je hart te ademen. Het helpt om God om hulp te vragen en als het woord ‘god’ teveel negatieve associaties teweeg brengt, bedenk dan een andere naam. Die hulp is voor iedereen beschikbaar die met hart en ziel zoekende is. Wanneer je die eenmaal hebt ervaren, kun (en wil) je nooit meer terug. Je zult je persoonlijkheid misschien nog honderdduizend keer voorrang geven en je weer laten meeslepen in de maalstroom van emoties, omdat het vaak 'tijd' kost stabiel genoeg te worden, bestand tegen de pogingen van de buitenwereld om je weer terug te halen, 'normaal' te zijn, omdat ze denken dat het niet goed met je gaat. Ook het oordeel over jezelf en anderen staat daarbij in de weg. En wanneer je het niet kunt, geef al je oordelen en problemen aan Hem, geef de leiding uit handen.

 

ER BESTAAT ECHTER GEEN VAST RECEPT. God openbaart zich soms spontaan, aan mensen die er helemaal niet mee bezig zijn. Maak je geen zorgen over jezelf (ook niet over je volwassen kinderen of anderen) het leven leeft zichzelf ook wel zonder jouw tussenkomst of bemoeizucht. Iedereen heeft een beschermengel en vroeg of laat zullen mensen zich dat her-inneren. Ga er niet op uit om anderen te bekeren, want je zult je neus stoten. Als ze iets van je willen weten, dan vragen ze het wel. Die van mij heeft inmiddels al heel wat blauwe plekken opgelopen en er zullen er nog wel wat bijkomen. Ik leer nog elke dag Niemand is perfect!

 

Maak simpel je website Eigen site maken